Autodealers proberen te voorkomen dat Tesla zelf verkooppunten opent. Zij willen dat het merk hen gebruikt als tussenpersoon, zodat zij ook op de auto’s kunnen verdienen. Elon Musk vindt echter dat de Tesla Model S een ander soort auto is, en daarom op een andere manier verkocht moet worden.

Dealersvakbonden in Minnesota en Massachusetts hebben al rechtzaken aangespannen tegen het automerk, maar de verkooppunten kwamen er toch. Desondanks is het de Virginia Automobile Dealers Association gelukt om Tesla de verkoop van hun auto’s in deze staat te verbieden. President van de vakbond, Don Hall, zei: “We welcome Tesla to Virginia, but they too must abide by the laws like all other manufacturers and Virginia new car and truck dealers“.

Ondanks de bindende regels van de wet, wordt een winkel in het bezit van een fabriek geaccepteerd als er “geen onafhankelijke dealer beschikbaar is om de franchise te presenteren op een manier die consistent is met het openbaar belang”. Dit is om te voorkomen dat grote autofabrikanten hun auto’s direct aan de klant verkopen, en daarmee franchise dealers ruineren.

Omdat Tesla geen franchise dealers heeft, gelden deze regels niet voor het merk. Hierdoor heeft Tesla de visie van Elon Musk in de andere staten na kunnen streven. De aanhouder wint, dus Virginia heeft hier vast nog niet het laatste woord over gehoord.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Land of the free was het toch? Dit is gewoon een wet die een tussenhandelaar in leven houdt die eigenlijk totaal niet nodig is.

Stuur ze dan maar naar Holland!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.