Dit is de tweede Amerikaanse staat waar Tesla hun elektrische auto’s niet direct aan de klant mag verkopen.

De Senaat van Texas maakt geen uitzondering op de staatswet. Een dealerschap in het bezit van de fabrikant is nog steeds niet toegestaan voor Tesla, en hier zal zeker tot 2015 geen verandering in komen. Texas is hiermee de tweede Amerikaanse staat waar de directe verkoop van Tesla’s wordt geweerd.

Tesla heeft in maart om een uitzondering gevraagd bij de Senaat. De fabrikant heeft locaties in Houston en Austin, maar mocht hier vanuit geen auto’s verkopen. De rechtsgang werd ingezet nadat Tesla hun zaak won in Minnesota, gevolgd door Massachusetts en New York. Helaas werd er eind april geen vergunning gegeven voor een dealerschap in Virginia. Ook in Noord-Carolina wordt er nog gevochten voor het recht om auto’s via het Internet te verkopen.

Als de staten hem blijven tegenwerken, is CEO Elon Musk van plan stappen te ondernemen op nationaal niveau. Dit zal zowel via de federale wetgeving in het Congres kunnen, of door middel van een federaal proces. Hij blijft volharden in zijn idee van autoverkoop, die zeker heeft bijgedragen aan het succes van Tesla.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het zou mss zelfs tegen de grondwet ingaan, recht van vrije handel was het geloof ik.

Land of the free…. De VS hebben zichzelf intern nu ook kapot gereguleerd. Voor het eerst in 120 jaar is er een autofabrikant die het sales/distributiemodel vernieuwt, maar de dealers beschermen hun markt, ongeacht de belangen van de klant.

@tezla: Je moet vooral niet tegen de gevestigde orde in gaan, want die hebben namelijk alle politieke campagne’s gefinancieerd en de huidige mensen aan de macht gebracht.

Daarom ben ik zo’n fan van Elon Musk!

Geeft niks, stuur ze maar hier heen!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.