Huis met zonnepanelen en Powerwall
Hoe dan? Door zinvol gebruik te maken van zonne-energie.

Tesla is goed bezig in Australië, het heeft er de grootste energieopslag ter wereld. Maar daarmee zijn de inspanningen in het land down under niet ten einde. Tesla en het bestuur van Zuid-Australië zetten de samenwerking voort. Op huizen van het zuiden van Australië worden zonnepanelen geïnstalleerd, en gecombineerd met de Tesla Powerwall 2.0. Dat betekent dat de energie kan worden opgeslagen, op het moment dat er in huis een beperkte energiebehoefte is. De Tesla Powerwall 2.0 heeft een capaciteit van 13,5 kWh.

De aanpak is groots. In de komende vier jaar zullen 50.000 huizen van deze energieoplossing worden voorzien. De huizen tesamen functioneren als een energiecentrale. Naar verwachting kan er onder de meest gunstige omstandighden in totaal 250.000 megawatt worden geleverd, een kleine, conventionele energiecentrale heeft dezelfde capaciteit.

Zowel bedrijven als de overheid investeren in deze duurzame energieoplossing. Momenteel is er een proef van start gegaan waarbij sociale woningbouw van zonnepanelen en de Tesla-thuisbatterij is voorzien. Momenteel is dit bij 1.100 woningen het geval, dat wordt uitgebreid naar 24.000 woningen. Later komt de energieoplossing voor meer inwoners van de staat beschikbaar.

De automerken Nissan en Audi hebben gelijkwaardige plannen, maar denken kleinschaliger. In Australië bestonden er eerder al plannen voor een heuse Tesla Town.

Beeld: wonen volgens Tesla, huis met Powerwall 2.0 en zonnepanelen


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Waaw, 1100 huizen al, das al geen testJE meer, maar een serieus verhaal. Wat de geloofwaardigheid van de claim om naar 24k en 50k te gaan ondersteunt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.