Alles om het zelfrijden van Tesla’s mogelijk te maken.

Wat onrustig is het wachten op de geheel zelfrijdende Tesla. De Autopilot functioneert inmiddels heel behoorlijk (zie deze video), maar de Tesla taxiservice is er vooralsnog niet. Terwijl het toch echt de bedoeling is van topman Elon Musk om een geheel autonoom functionerende taxivloot ter beschikking te stellen van de vervoersbehoeftigen. Nog voor het einde van het voorbije jaar.

Doelen zijn er om bijgesteld te worden. Daarbij wordt de gemiddelde Tesla steeds wat beter gemaakt. Zo wordt er om de Autopilot aan te scherpen en Full Self Driving mogelijk te maken, inmiddels gebruik gemaakt van een millimetergolfradar, die op het dashboard is gemonteerd. De radar was er al, maar pas nu wordt deze daadwerkelijk gebruikt.

Jegens lidar-radars, die werken over een lange afstand, koestert Tesla een lichte haat. Dergelijke radars worden dan ook niet toegepast. In plaats daarvan zijn rondom acht camera’s gemonteerd, wordt beschikt over 12 ultrasone sensors en dus de millimetergolfradar. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.