Empirisch onderzoek heeft uitgewezen dat de gemiddelde Tesla daadwerkelijk zeer goed in elkaar steekt.

Een Tesla is hoogtechnologisch en werkt verregaand probleemloos. Onderzoek heeft uitgewezen dat de nog altijd nieuwbakken Amerikaanse autobouwer jaren voorligt op de concurrentie. Om precies te zijn een jaar of zes.

Deze constatering is gedaan na ontmanteling van een Tesla Model 3 door Nikkei Business Publications. Vooral de centrale controle-eenheid, de computer die zowel wordt gebruikt om een Tesla zelfrijdend te maken, als voor de infotainment, wordt indrukwekkend gevonden. De eenheid die ook wel wordt aangeduid als Hardware 3, heeft twee chips voor kunstmatige intelligentie die in eigen huis zijn ontwikkeld.

Andere autofabrikanten zijn niet in staat iets dergelijks klakkeloos te kopiƫren. Ook omdat automerken als Volkswagen en Toyota afhankelijk zijn van ketens van toeleveranciers en een verdienmodel hebben dat is gebaseerd op de onderdelenverkoop. Daarvan wordt niet gemakkelijk afscheid genomen. Het is iets waarin Tesla wezenlijk verschilt, het merk blijft ook bestaande modellen constant ontwikkelen, updates worden bij voorkeur over the air doorgevoerd. (Via: asia.nikkei.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.