Tesla Model S
En dat is goed nieuws, zo ben je als Tesla-rijder niet meer gebonden aan de enkele Superchargers in ons land om te kunnen snelladen.

Tesla’s Superchargers zijn een geweldig initiatief, maar met slechts vijf locaties in Nederland vallen veel Model S-rijders buiten de boot. Wil je je elektrische bolide opladen bij bijvoorbeeld Fastned, dan ben je veroordeeld tot opladen met de Mennekes-stekker en dat gaat niet bepaald snel.

Hoewel er eerst nog sprake van was dat de CHAdeMO-stekkers in de ban gedaan zouden worden, blijken deze stekkers danzij het succes van de Nissan Leaf en met name de Mitusbishi Outlander PHEV populair. Tesla levert nu adapters aan haar Nederlandse klanten waardoor ook Model S-rijders kunnen profiteren van snelladen bij veel openbare oplaadpunten.

Volgens Twitteraar en Model S-rijder @widodh kun je met de adapter maximaal laden met 45kW bij 360V en 125A. Daarmee is je accupakket dus minder snel vol dan bij Tesla’s eigen supercharger, maar is er wel een flinke winst als je laadt bij andere oplaadpunten.

Tesla adapter


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Eerst bewijzen dat deze adapter in Nederland is! Krantje erbij met de datum oid..

@meneergroen:
http://www.teslamotorsclub.com/showthread.php/41935-chademo-adapter-werkt!

De uitlevering gaat nog langzaam, maar de adapter bestaat in ieder geval.

@eett:

Wederom een vage foto. Menig Tesla medewerker in Nederland weet er zelfs nog niks van. Ik geloof overigens zeker dat hij bestaat.

Ik weet niet of je dit zelf bent, maar anders even redelijk sluitend bewijs.

https://www.youtube.com/watch?v=ng1lqt-KkNQ&feature=youtu.be

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.