Tesla en het eveneens Amerikaanse SolarCity gaan samenwerken op het gebied van energieopslag. SolarCity is een grootleverancier van zonne-panelen en in korte tijd uitgegroeid tot marktleider in de VS. Met behulp van accutechnologie van Tesla willen ze nu zonne-energie die anders verloren gaat opslaan.

De lithium-ion-techniek die Tesla gebruikt voor de Roadster en – als de productie in juli van start gaat – in de Model S kan worden doorvertaald naar een systeem om energie op te slaan van zonne-panelen. Nu zijn er nog vrijwel geen mogelijkheden om dat te doen, en wordt overtollige stroom altijd ’teruggegeven’ aan het stroomnet. Met de tussenkomst van een opslagsysteem kan er een stroombuffer worden aangelegd. Handig indien de stroom uitvalt of de vraag ineens toeneemt (bijvoorbeeld als er een EV moet worden opgeladen aan huis).

Solarcity en Tesla zitten momenteel in het proces om goedkeuring te krijgen voor een aantal subsidies. Het is immers een prijzige bezigheid om zonnepanelen aan lithium-ion accu’s te koppelen.

Overigens is er nóg een duidelijke link tussen Tesla en SolarCity: Elon Musk. De CEO van Tesla is namelijk mede-oprichter van de zonnepanelenboer en voorzitter van de raad van bestuur. De CEO en COO van SolarCity, Lydon Rive en Peter Rive, zijn twee neven van Elon Musk.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.