De California Energy Commission heeft 10 miljoen dollar toegezegd aan de eveneens Californische EV-bouwer Tesla Motors. Het geldt zal gebruikt worden om de ontwikkeling van de Model X een verder boost te geven.

Derde model


Ondanks het terugschroeven van de productieverwachting van de Model S voor dit jaar gaat de ontwikkeling van het derde Tesla-model rustig door. De Model X staat op hetzelfde platform als de Model S en Tesla verwacht jaarlijks tien á vijftienduizend units te kunnen produceren.

Capaciteit

Met de 10 miljoen dollar subsidie van de overheid wordt de productiecapaciteit van de fabriek in Fremont uitgebreid, kunnen extra machines worden aangeschaft en zal er meer personeel op de loonlijst van Tesla worden gezet. Als tegenprestatie voor de subsidie uit het potje voor duurzame mobiliteit moet Tesla zelf zo’n 50 miljoen dollar investeren.

Zevenzitter

De Crossover biedt plaats aan zeven personen en door het ontbreken van een verbrandingsmotor heeft de Model X twee plekken om koffers op te bergen. Het dashboard is net als de Model S voorzien van een 17-inch touchscreen.

Richtprijs

De richtprijs voor de Model X is ongeveer 60.000 dollar (€45.000) en duurdere versies -met een grotere range- kunnen oplopen tot 90.000 dollar (€68.000). Aangezien het gewicht van de Model X hoger komt te liggen dan de Model S zal de actieradius van de beschikbare accupakketten (260, 370 en 480 km) ongeveer met 10% afnemen

Meer foto´s van de Model X staan op Autoblog.nl.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Interessant dat de Amerikaanse overheid subsidieert voor het vergroten van een model, in plaats van het richten op downsizing en gewichtsbesparing net als in Europa..
Tesla zelf is een prachtig bedrijf, met alle ontwikkelingen en opgedane ervaringen met elektrische voertuigen zetten ze een grote stap!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.