Tesla Model Y
Chic. Een zonnedak dat in alle mogelijke omstandigheden zijn nut bewijst.

Bij lange nachtelijke ritten, in volle duisternis, is het voor sommigen behaaglijk als er licht is. Geen schel interieurlicht waardoor het zicht op de weg wordt ontnomen, maar sfeerlicht. Tesla maakt dat mogelijk met zijn nieuwe generatie zonnedaken, als hetgeen er in de patentaanvraag staat wordt bewaarheid.

Het zijn zonnedaken met een extra filmlaag, die transparant is, waardoor het glas zelftintend is. Fel zonlicht komt hierdoor gedempt binnen en is niet hinderlijk aanwezig in het interieur. Een en ander kan door de Tesla-bestuurder worden ingesteld. Van geheel verduisterd tot volledig doorschijnend, afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren. Maar er zal ook een dunne laag worden aangebracht, die de mogelijkheid biedt om licht te maken. Waarschijnlijk wordt er bij dit advanced sunroof lighting system gekozen voor led’s. De sterkte is regelbaar, ook de kleur kan worden ingesteld.

Dat is weer eens wat anders dan weinig zichtbare sfeerverlichting op taptijthoogte, die sommige andere autofabrikanten bieden. (Via: electrek.co)

Beeld: Tesla Model Y, de nieuwste en nog niet verkrijgbare suv van het merk


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.