Tesla Superchargers
Nog sneller opladen, met dank aan verbeterde Superchargers.

Het is natuurlijk zeer aangenaam dat er een fijnmazig netwerk van Tesla Superchargers is, maar uiteraard wordt er geen halt toegeroepen aan de uitbreiding en evenmin aan de ontwikkeling. Tesla presenteert Versie 3 (V3) van de Supercharger. Dat betekent dat er sneller kan worden geladen. Het maximale vermogen dat deze nieuwe Supercharger levert is 250 kW, in theorie kan daarmee in een uur 1.600 kilometer aan rijbereik worden bijgeladen. Een andere verbetering is dat het vermogen niet langer wordt beperkt als er op één locatie meerdere Tesla’s staan te laden, voor iedereen staat het volledige vermogen ter beschikking.

Met de V3 Supercharger is het toch al aardig superieure Tesla klaar voor de concurrentie. Bij de tegenstrevers wordt bij een snellader met 100 tot 150 kW opgeladen, als het niet minder is. De enige uitzondering is de Porsche Taycan, die een vermogen van 350 kW aankan. De nieuwe Supercharger is ook geschikt voor de Tesla Model 3, die gebruik maakt van de veelvuldig toegepaste CCS-standaard.

Er wordt overigens ook een opwarmfunctie geïntroduceerd. Wanneer in het navigatiesysteem een Supercharger-station als stop is ingesteld, dan wordt op de weg erheen het accupakket voorverwarmd voor een optimale laadsnelheid. De bestaande Superchargers worden verbeterd, die bieden in het vervolg een vermogen van 145 kW.

Nu hopen dat er veel nieuwe Superchargers worden geïnstalleerd en dat nieuwe locaties meer zijn dan slechts een winderige parkeerplaats. Tesla kennende komt ook dat goed, niet zelden is er een restaurant nabij. (Via: autoblog.nl)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.