Tesla-logo
Meer functies en meer mogelijkheden, voor alle types van Tesla.

Het is een van de kwaliteiten van Tesla. In plaats van de auto bij een dealer – of service center in merktermen – aan een kabel te hangen kan de update over the air worden uitgevoerd. Het kost dus geen enkele moeite om toch steeds de beschikking te hebben over de meest actuele softwareversie. Inmiddels zijn we bij Software Version 9.0 aanbeland. Aanvankelijk krijgen Amerikaanse Tesla-eigenaars die softwareversie, de rest van de wereld moet nog even geduld hebben.

Uiteraard is dit de meest geavanceerde softwareversie en is ook de Autopilot verder verbeterd. Het is nog steeds de bedoeling dat de bestuurder de gedragingen van zijn Tesla in de gaten houdt, maar de noodzaak hiertoe neemt steeds verder af. De Autopilot kan nu een snelwegtraject volledig zelfstandig afleggen en is ook in staat om de auto met succes knooppunten over te leiden en suggesties te doen om van rijbaan te wisselen. Dat was altijd al het streven van Tesla.

Tesla’s met Hardware 2.5 hebben nu de beschikking over een dashcam. Er kunnen opnamen worden gemaakt met de camera die recht vooruit blikt, wanneer er een flashdrive met minimaal 1,8 GB aan vrije ruimte is aangesloten op de usb-poort.

Alle acht de camera’s aan de buitenzijde zijn actief en kunnen waarschuwen voor omringende voertuigen. Er is eveneens een dodehoekwaarschuwing. Ook de app-launcher is verbeterd. Onder andere de Calendar, Energy, Web Browser, Rear View Camera, Phone en Charging apps zijn nu bij elkaar te vinden. Omhoog swipen vanuit de launcher zorgt ervoor dat de laatstgeopende app weer wordt gestart. Omlaag swipen sluit de huidige app.

De Tesla Model 3 ontkomt niet aan de verbeteringsdrang. Door vanaf de temperatuurweergave naar links of naar rechts te swipen wordt de temperatuur aangepast. Een 3d-visualisatie geeft inzicht in de luchtstromen in de cabine, wat helpt om met de nodige precisie het binnenklimaat regelen.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.