Tesla komt dit jaar met nog een nieuw model
Ze zijn goed bezig daar in Californië.

Ieder jaar is belangrijk voor Tesla, maar 2019 lijkt zéér belangrijk te worden. Tesla lanceert de goedkopere variant van de Model 3, over enkele dagen komen de Amerikanen met de Model Y en eind dit jaar moet de nieuwe fabriek in Shanghai, China opererende zijn.

Dat zijn niet de enige ambities die Tesla dit jaar voor ogen heeft. CEO Elon Musk laat via Twitter weten dat later dit jaar de elektrische pickup van het merk gepresenteerd gaat worden. Dit zegt Musk in antwoord op een vraag van een geïnteresseerde via het sociale platform. Een specifieke tijd is niet bekendgemaakt. Het is dus nog onduidelijk of Musk doelt in de herfst of pas in de winter van 2019, tegen het einde van dit jaar.

De elektrische pickup zal vooral belangrijk worden voor de Amerikaanse markt. Pickups worden nergens anders ter wereld zoveel verkocht als in Noord-Amerika. Hier liggen dan ook gouden kansen voor Tesla. De meeste pickups beschikken over een acht- of zescilinder. Een elektrische pickup is wat dat betreft totaal andere koek. Zware taken uitvoeren zal geen probleem zijn door het gemis van een dikke verbrandingsmotor. Een elektrische auto heeft zijn koppel vanaf stilstand beschikbaar, waardoor de toekomstige pickup de nieuwe beste vriend van de hardwerkende Amerikaan kan worden.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.