De Tesla Model Y is er goedkoop, de productieaantallen zullen hoog zijn.

Het lijkt er sterk op dat bij Tesla telkens het laatst geïntroduceerde model het volumemodel wordt, als het tenminste gaat om de auto’s waarvan met de productiestart niet al te zeer wordt gedraald.

De nieuwste is de Tesla Model Y. Een niet al te grote crossover waarvan de wetten van de markt voorschrijven dat het een enorm succes zal worden. Precies dat staat te gebeuren. In Amerika, Europa, maar ook in China. In het laatstgenoemde land heeft Tesla een Gigafactory, die is gevestigd in Shanghai. Door te kiezen voor deze stad is de verplichting om een joint venture te vormen met een Chinese partij achterwege gebleven, een slimme zet dus.

Het streven is om alleen in China jaarlijks 360.000 exemplaren van de Tesla Model Y te produceren. De auto kan er naar verwachting worden aangeboden voor een prijs van ¥ 275.000 (€ 34.930), het is niet helemaal duidelijk of daar een kleine(re) batterij en achterwielaandrijving tegenover staat. Ter vergelijking, in Nederland wordt de Tesla Model Y Long Range aangeboden voor een bedrag van € 64.000.

Pas dit jaar is de productie van de Gigafactory Shanghai goed op gang gekomen. Van de Tesla Model 3 zijn tot en met augustus 69.514 exemplaren gebouwd in die eerdergenoemde fabriek. (Via: teslarati.com)


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.