Het Amerikaanse Tesla wint het van grote Chinese spelers.

Gaat het om elektrisch rijden, dan speelt China een niet te onderschatten rol. De keuze voor een ev wordt gestimuleerd, opdat de luchtkwaliteit in de vele miljoenensteden niet eindeloos verslechtert.

Het is dus volstrekt geen toeval dat als wordt gekeken naar de populariteit van producenten van elektrische auto’s, de Chinese fabrikanten BYD, BAIC en SAIC respectievelijk op de plaatsen twee, drie en vier komen. Gevolgd overigens door BMW en Volkswagen, beide met bijbehorende zustermerken.

Er kan er echter maar één de winnaar zijn en dat is Tesla. Van de Model 3 zijn wereldwijd 300.000 exemplaren verkocht, 160.000 in de Verenigde Staten, 100.000 in Europa en nog eens 30.000 in China. Tesla wist in 2019 in totaal 367.500 auto’s te verkopen, tegenover 219.000 auto’s voor BYD. Dat laatste merk is in Nederland vooral bekend van de elektrische lijnbussen.

Het gaat in deze ranglijst niet alleen om Battery Electric Vehicles (bev’s), dus volledig elektrische auto’s, maar ook om Plugin Hybrid Electric Vehicles (PHEV). Anders zouden BMW en Volkswagen nooit zo hoog hebben gescoord.

Om af te sluiten met een mooi aantal, sinds de introductie van de Model S in 2012 zijn er door Tesla wereldwijd ongeveer 900.000 auto’s verkocht. Een respectabel aantal. (Via: ecomento.de)

Beeld: Tesla Model 3


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.