Om de productie verder op te schalen en de bouw van de Cybertruck te kunnen laten starten.

Tesla Gigafactory

Vriend en vijand kunnen het erover eens zijn dat Tesla een succesverhaal is. De Amerikaanse autobouwer heeft inmiddels meer dan een miljoen ev’s geleverd en dat in amper meer dan 10 jaar.

De groeiambitie is allesbehalve eindig. Europa krijgt een Gigafactory die even buiten Berlijn komt te staan, deze fabriek wordt momenteel gebouwd. Daar zullen over een paar jaar de Tesla Model 3 en Model Y van de band rollen.

In de Verenigde Staten is de zoektocht naar een nieuwe locatie ingezet. De interesse schijnt vooral uit te gaan naar de Midwest, meer specifiek de staat Texas. De nieuwe fabriek zal er zijn om de productie van de Tesla Cybertruck te faciliteren. Het is uiteraard allesbehalve toeval dat een oer-Amerikaans autotype, de pickup truck, in het hart van het land van de star spangled banner gebouwd moet gaan worden. De Cybertruck lijkt door zijn afmetingen ook vooral geschikt voor de Verenigde Staten.

Het is nog niet zeker of wordt doorgeteld en de Gigafactory wordt aangeduid met een nummer, of dat wordt verwezen naar geografische locatie. Verder is het onduidelijk wanneer de nieuwe Gigafactory bedrijfsklaar is. (Via: electrive.net)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.