Omdat steeds meer auto’s verbonden zijn met het Internet, nemen de risico’s tot een gehackte auto toe. Om dit te voorkomen richten steeds meer autofabrikanten zich op dit deel van beveiliging. Ook Tesla laat er geen gras over groeien.

Tesla heeft de “Hacker Princess” Kristin Paget aangenomen om de veiligheid van hun autosystemen te testen en verbeteren. Ze werd beroemd voor haar werk met Windows Vista, die werd uitgesteld omdat zij vele mazen in het systeem ontdekte. Ook onderzocht zij RFID in paspoorten, toonde hoe je mobiele telefoniegesprekken kunt onderscheppen, en behoorde tot de top 15 beveiligingsexperts in 2008.

In 2012 ging ze bij Apple aan de slag, maar als Tesla je vraagt om voor hen te komen werken, kun je natuurlijk niet weigeren. Gisteren was haar eerste werkdag bij de EV-fabrikant. Hoewel zij niet veel over haar taken mag vertellen, wordt het via haar Twitterpagina duidelijk dat zij zich op de beveiliging van de autosystemen stort. Een geruststellende gedachte dat een hacker er niet met de Model S vandoor gaat zodra deze autonoom bestuurd worden. (Via Re/code)

kristin paget twitter


Meer lezen over:

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.