Tesla
De Amerikaanse autofabrikant groeit en groeit. De verwachtingen lijken ieder jaar te worden bijgesteld.

In een nieuwe brief die gister werd verstuurd naar aandeelhouders van Tesla maakt de autofabrikant het één en ander aan nieuws bekend. Zo staat in de brief beschreven dat Tesla dit jaar tussen de 80.000 en 90.000 voertuigen hoopt te leveren. Tevens zal de productie verder worden verhoogd. Het bedrijf wil tegen 2018 jaarlijks 500.000 auto’s produceren.

Dit plan stond oorspronkelijk voor 2020 op de agenda, maar vanwege de grote vraag naar de Model 3 moesten enkele plannen worden omgegooid. Het nieuwste model van Tesla zal in 2017 in productie gaan. De eerste leveringen aan klanten vinden in het einde van dat jaar plaats.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Eind 2017 de model 3 leveren? Dat gaat ze natuurlijk nooit lukkennet zoals de 90.000 leveringen dit jaar. Ik Gun het Tesla van harte, maar de ervaring leert dat ze zichzelf keer op keer overschatten

@melkkoe: en waarom niet? De ex-Toyota fabriek waar Tesla in zit is enorm. Ze gebruiken er nu eerst pas een klein gedeelte van.

Tesla heeft de produktie van de X **ver-vijf-voudigd** de afgelopen maanden. Kwestie van productie-lijnen bijbouwen en dat is praktisch copy-paste.

Ik hoop alleen voor Tesla en hun toekomstige eigenaren dat deze versnelde manier van produceren niet ten koste van de kwaliteit gaat. Want haast en spoed is zelden goed. Beter maken dat de eerste lichting zo perfect mogelijk wordt afgewerkt en foutjes zoveel mogelijk wordt opgelost nog voor de wagens naar de klanten gaan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.