Naast Texas behoort de staat Oklahoma ook tot de mogelijkheden.

Tesla is meerdere opties aan het overwegen om een nieuwe fabriek in de Verenigde Staten te gaan bouwen. De Amerikaanse autobouwer zou een optie hebben op een stuk grond.

De kans bestaat dat de Tesla Cybertruck niet in Californië, maar in de nieuwe fabriek in Texas gebouwd gaat worden. CEO Elon Musk zinspeelt al langer op een nieuwe fabriek in een andere Amerikaanse staat. De overheid van de staat Californië zat hem ‘dwars’ vanwege de lokale corona maatregelen. Musk wilde produceren, maar volgens regels in de staat zou dit illegaal zijn.

Via Twitter laat Elon Musk weten dat Tesla meerdere opties overweegt. Zo is er ook nog de mogelijkheid dat er een nieuwe fabriek in Tulsa in de staat Oklahoma komt. Een exacte locatie voor de fabriek is tot op heden nog niet uitgekozen.

Kijk je naar het totaalplaatje dan lijkt Texas de voorlopige favoriet. De keuze is onder meer afhankelijk van wat de staat te bieden heeft. Denk aan subsidies en aantrekkelijke regelgeving. De staten staan te popelen op de komst van een Tesla-fabriek. Zo’n fabriek kan een boost aan een regio geven, met duizenden nieuwe banen tot gevolg. (via electrive.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.