Communicerende Tesla's
Daaronder valt ook bewegend beeld.

Zoals bekend is krijgen Tesla’s doorlopend softwareupdates. Er wordt bij Tesla erg veel moeite gedaan om de laatste stand der techniek te volgen, zoniet voor te blijven. Ook de Autopilot krijgt update na update. Om de autonome functies te perfectioneren haalt Tesla erg veel data binnen. Zo wordt er bijgehouden op wat voor momenten de bestuurder ingrijpt als de Autosteer-functie actief is, wegen worden geclassificeerd en de voertuigsnelheid wordt afgezet tegen het bochtverloop van de weg.

Tot zover weinig opmerkelijks, want dit gebeurde altijd al. Ook de “shadow mode” is niet nieuw; wanneer de Autopilot-functie niet actief is wordt het handelen van de bestuurder doorlopend vergeleken met de beslissingen die de Autopilot zou maken, zodat de zelfrijdende functies op den duur niet meer onderdoen voor een menselijke bestuurder.

Dat er ook beeldopnamen worden gemaakt was nog niet bekend. Korte videoclips, gemaakt met de camera’s die aanwezig zijn in de Model S en Model X. Deze data werd onderschept door een Tesla-eigenaar, die benieuwd was wat voor data er eigenlijk werd geupload naar Tesla. Hierdoor wil Tesla de werking van de Autopilot naar een hoger plan tillen. Tesla’s data sharing policy meldt daarover het volgende: “We werken hard aan de verbetering van autonome veiligheidsvoorzieningen en [we willen] van zelfrijden zo snel als mogelijk werklijkheid maken voor u”.

Dat klinkt als weinig privacy en vooral stevig inzetten op de ontwikkeling. Tegen het einde van het jaar moet Musks belofte worden waargemaakt dat een Tesla zonder menselijk ingrijpen van een parkeerplaats in Californiƫ naar een parkeerplaats in New York kan rijden. (Via: teslarati.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.