De elektrische Tesla Roadster mag dan op zijn laatste benen lopen, voor de 2012-versie zijn er nog wel een aantal updates die worden doorgevoerd. Deze versie van de sportwagen komt alleen niet in alle markten beschikbaar. Voor Nederlandse en Belgische klanten is er goed nieuws: hier komt ‘ie namelijk gewoon in de showroom te staan.

De 288 pk sterke Tesla Roadster zal in Europa, Azië en Australië verkrijgbaar zijn in nieuwe kleuren als Cosmic Black, Galactic Gray en Magma Orange. Verder wordt er een ‘snow cover’ aan de achterkant gemonteerd die de Tesla beter bestand maakt tegen rijden in sneeuw en op ijs. Ook aanpassingen aan de elektromotor en omvormer moeten de prestaties verbeteren tijdens barre omstandigheden.

Wie liever de warmte opzoekt met de Roadster heeft geluk, want het merk uit Californië heeft de airconditioning verbeterd. Het zicht zal overigens ook een stuk beter worden in donkere omstandigheden, want Xenonverlichting wordt voortaan standaard geleverd. Verder meent Tesla dat het nóg stiller wordt in het interieur, omdat de afdichtingen bij de voorruit zijn herzien.

Tot slot wordt het opladen van de roadster een stuk eenvoudiger, er komen namelijk twee Mobile Connectors beschikbaar (in Europa en Japan). Voor ons is de Tesla IEC Type 2 (Mennekes) Mobile Connector het belangrijkst, deze wordt veelvuldig gebruikt in Europa.

Of de Nederlandse prijzen veranderen is nog niet bekend. Deze versie staat overigens los van de eerder aangekondigde Final Edition.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.