Tesla gaat voor 500 miljoen dollar aandelen verkopen
Eén van de kopers is alvast bekend. Hij staat hierboven op de foto.

In een poging meer kapitaal aan te trekken komt Tesla binnenkort met een aandelenemissie. Het geld wordt gebruikt om enkele stevige investeringen mee te financieren, zoals de ontwikkeling van de Model 3 en natuurlijk de bouw van de gigafactory. Elon Musk heeft in elk geval alvast aangekondigd aandelen te gaan kopen ter waarde van 20 miljoen dollar.

Over 2015 plust het aandeel Tesla zo’n 7%, maar na berichten dat het financieel minder goed gaat bij de EV-bouwer zakte de koers iets in. Overigens benadrukt Musk wel dat Tesla genoeg cash in huis heeft, maar dat het toch voordelig is om middels de aandelenuitgifte extra kapitaal aan te trekken.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Lastig aandeel. Van alle autobedrijven is Tesla het meest geavanceerd op het gebied van elektrisch rijden en de infrastructuur eromheen. Dat is Tesla’s USP. Er zijn 2 problemen: Mindset van consumenten en ontwikkelingen op het gebied van auto’s. De mindset van consumenten is nog niet ver genoeg om zonder overheidsstimulans een Tesla aan te schaffen. Daarnaast is het nog niet 100% ‘set-in-stone’ dat elektrische auto’s dè toekomst zijn.
Dit bij elkaar opgeteld maakt Tesla een lastige investering met veel risico’s.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.