Tesla Energieopslag
Een stabiele stroomvoorziening, in een minder bedeelde regio van de Filipijnen.

Dit is de eerste keer dat het Tesla Powerpack System wordt geïnstalleerd in Azië. Als deel van een energieoplossing die moet zorgen meer stabiliteit en minder stroomuitval. Het geheel luistert naar de naam Solar Para Sa Bayan en is er gekomen dankzij de inzet van Leandro Leviste, oprichter van Solar Philippines. Er zijn zonnepanelen geïnstalleerd met een capaciteit van 2 MW.

De Tesla Powerpacks hebben een opslagcapaciteit van 2 MWh. Mocht dat onvoldoende blijken, dan is er een backup die gebruik maakt van aloude diesel. Daardoor is er 24 uur per dag stroom in Paluan, terwijl dat voorheen 16 uur was. Bovendien bedragen de stroomkosten de helft van wat de lokale energieleverancier rekent. Hierdoor is staatssubsidie overbodig geworden.

Ook in Australië wordt hernieuwbare energie opgeslagen in Tesla Powerpacks, alleen wordt in dat land gebruik gemaakt van windenergie en niet van zonne-energie. In beide gevallen wordt hetzelfde doel nagestreefd, een stroomvoorziening die altijd betrouwbaar is. (Via: energy-storage.news)

Beeld: Solar Philippines


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.