Tesla Model S
Tesla CEO Elon Musk garandeerde in april 2013 dat de Model S redelijk zijn waarde zou behouden op de tweedehands markt. Om te zorgen dat dit ook werkelijk gebeurd, zet Tesla een verkoopnetwerk voor gebruikte Model S‘en op.

Sinds vorig jaar kan bij aanschaf van een Model S een contract worden afgesloten, waarin Tesla 43 tot 50 procent van de aankoopprijs teruggeeft voor een Model S van 3 jaar oud. In 2016 zullen de eerste auto’s onder dit contract worden teruggekocht. De inruilactie wordt mogelijk vervroegd met de introductie van de Model X, om klanten de kans te geven om een andere Tesla te proberen.

Met een occasion-programma boort Tesla een nieuwe markt aan. Doordat de tweedehands verkoop in handen van de fabrikant blijft, kan er steeds weer opnieuw worden verdiend aan dezelfde auto. Zo is het goed mogelijk dat er meer winst wordt gemaakt op een tweedehands exemplaar dan een nieuwe; een winst die kan oplopen tot wel 10.000 dollar. Zo’n grote marge is ongekend in de industrie.

Ook leasend Nederland kent vanaf nu een terugkoopgarantie. Om te zorgen dat ook hier de terugkoopwaarde tot de hoogste in het segment hoort, koopt Tesla na 36 of 38 maanden de Model S terug van leasemaatschappijen tegen een vooraf vastgestelde prijs. Voor de leasemaatschappijen is dit zeer positief, omdat het restwaarderisico bij Tesla ligt in plaats van bij henzelf. ALD Automotive is de eerste die zich voor het programma heeft aangemeld. (via Autoblog)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen reacties mogelijk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.