Tesla Model 3
Lagere kosten en meer succes op de lokale markt.

De Chinese automarkt staat gunstig tegenover elektrisch rijden, dat is hoogst noodzakelijk om de luchtkwaliteit in Chinese miljoenensteden ook maar enigszins te verbeteren. Het besluit van Tesla om een productielocatie in China te bouwen is niets minder dan een strategische beslissing.

Er is bijna een overeenkomst bereikt over de bouw van een nieuwe fabriek, volgens Bloomberg. Er wordt onderhandeld met het bestuur van Shanghai, waar de nieuwe fabriek zal worden gebouwd, om preciezer te zijn in new town Lingang. Het is nog onduidelijk of de fabriek aangeduid kan worden als Gigafactory. Wel zal er een joint venture moeten worden gesloten met minstens één Chinese fabrikant, om aan de regels te voldoen.

Door auto’s in China te produceren valt de fikse importheffing van 25 % weg. Wil Tesla goede zaken doen op de Chinese markt, dan is een productielocatie daar onontbeerlijk. Verwacht wordt dat Tesla de Chinese massamarkt betreedt met een lokaal geproduceerde Model 3, de productie van dat model start in juli in Californië (VS).

In China wordt ingezet op een vertienvoudiging van de verkopen van elektrische auto’s en plugin-hybrides in de komende tien jaar.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.