Tesla Model S
Het hing al in de lucht, maar gaat werkelijkheid worden.

Tesla is op zoek naar internationale expansie, om aan de immer groeiende vraag te kunnen voldoen. Eerder schreven we al over de plannen om een productielocatie te openen in Shanghai (China). Inmiddels komt dat moment dichterbij, volgens een artikel van The Wall Street Journal.

Opvallend genoeg is ervoor gekozen om niet met een Chinese partner samen te werken. Dat betekent dat de importheffing van 25 % voor de auto’s die in China worden verkocht, nog altijd van kracht is. Blijkbaar is de angt simpelweg te groot dat men in den vreemde met de techniek aan de haal gaat. Een beeld van Tesla-copycats van Chinese makelij is voor Elon Musk weinig aanlokkelijk.

Volgende stap volgens Tesla-watchers is het bouwen van een nieuwe fabriek in Europa. Zodat er ook buiten de assemblagelocatie in ons eigen Tilburg de nodige productieruimte is. Bijvoorbeeld om aan de grote vraag naar de Tesla Model 3 te kunnen voldoen.

Vandaag bereikte ons overigens ook het bericht dat het grootste Supercharger-station ter wereld volledig operationeel is. Dat Supercharger-station is ook te vinden in Shanghai.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.