Mercedes-Maybach Ultimate Luxury
Waar gaat dat toe leiden, kan hier allicht iets moois uit voortkomen?

De merken Tesla en Mercedes zijn allesbehalve onbekenden voor elkaar. Tesla was verantwoordelijk voor de aandrijflijn van de eerste Smart Electric Drive en de Mercedes B-klasse Electric Drive. De samenwerking kwam echter ten einde, Tesla heeft met succes zijn eigen weg vervolgd en Mercedes liet een paar jaar geleden weten Tesla te willen verslaan.

Enige tijd geleden begonnen de avances toch weer. Mercedes maakt werk van elektrisch rijden, de EQC debuteert spoedig en het bestelwagenaanbod wordt geƫlektrificeerd. Tesla liet al weten dat het ideeƫn heeft om van de eSprinter een betere bus te maken.

Er worden gesprekken gevoerd tussen Tesla en Mercedes. De gesprekken worden gevoerd door Jerome Guillen, deze ex-medewerker van Daimler is thans manager automotive bij Tesla. Dat kan haast niet op toeval berusten. Ex-bestuurdersvoorzitter van Daimler, Dieter Zetsche, laat desgevraagd weten dat er regelmatig contact is tussen de beide partijen.

Laten we hopen dat dit leidt tot imposante, elektrische Mercedessen en Tesla’s met een indrukwekkend afwerkingsniveau. (Via: electrek.co)

Beeld: Mercedes-Maybach Ultimate Luxury


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.