Vijf jaar geleden ontstonden er Toyota Prius-files bij rode loper-evenementen in Hollywood. Beroemdheden lijken de auto nu echter links te laten liggen. Nieuwe EV’s als de Fisker Karma en de Tesla Model S nemen het stokje van de hybride-aangedreven Japanner over.

Beroemdheden die graag een groen imago uitdragen zagen in de Prius lange tijd dé manier om dit zichtbaar te doen. Nu het aanbod van groene auto’s steeds uitgebreider wordt, verschuift ook de aandacht van het rode loper-volk. De Fisker Karma bijvoorbeeld. Meteen een hit bij beroemdheden als Ashton Kutcher, Matt Damon, Justin Bieber, Al Gore en politicus Colin Powell. Niet alleen voor zijn rol in de serie ‘Two and a Half Men’ rijdt Kutcher in een Karma, ook privé heeft hij bezit genomen van de auto die elektro-aandrijving combineert met een range-extender.

Hetzelfde geldt voor Leonardo DiCaprio, die zich openlijk inzet voor een beter milieu en zelfs investeerder werd in Fisker Automotive. In een interview met Top Gear kreeg hij van Henrik Fisker zelfs te horen dat DiCaprio’s eerdere vertoning in een Prius dé reden was voor om met Fisker te beginnen: ‘Ik zag je uit de Prius stappen en bedacht dat er een markt moest zijn voor een milieuvriendelijke auto die extremer is dan de Prius. Dat was de eerste inspiratie.’

Leonardo DiCaprio en de Fisker Karma

In de zomer van 2012 begon ook de grote tegenhanger van Fisker, Tesla Motors, met het uitleveren van een praktische EV. Tesla had met de Roadster uit 2008 al de nodige celebrity endorsement gekregen. George Clooney nam bezit van nummer 008 van de productielijn – een Signature 100-model – maar met de Model S lijken beroemdheden helemaal warm te lopen voor de creatie van Elon Musk.

Een van de eerste grote namen is de ster uit films als There’s Something About Mary, Charlie’s Angels en Vanilla Sky. Cameron Diaz werd onlangs gesignaleerd in haar nieuwste auto-aanwinst in de vorm van deze Model S. Een zwart exemplaar met de kleinere 19-inch wielen.

Cameron Diaz in haar Tesla Model S

Cameron volgt hiermee het voorbeeld van Ben Aflleck en Jennifer Garner. De acteur en actrice waren een van de eerste die bezit namen van de elektrosedan, en worden er regelmatig in gespot. En daarmee wordt de Prius steeds meer de vergetelheid ingedrukt in Hollywoodland.

Ben-Affleck en zijn Tesla Model S

Jennifer Garner Tesla


Meer lezen over: , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ben benieuwd welke bekende Ned. straks in hun Tesla gaat rijden.

Ik ben erg benieuwd of ze bewust zelf deze auto uit kiezen (en er van op de hoogte waren), of dat ze trendwatchers voor ze hebben die zeggen: “Je moet een Tesla Model S gaan rijden”

Waar zij op antwoorden: “Tesla, whut? Ok!”

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.