Autopilot
Is de Amerikaanse autofabrikant bang voor China?

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat een Chinese Tesla-rijder een ongeluk kreeg terwijl de man gebruik maakte van Tesla’s Autopilot. Het semi-autonome systeem zag een stilstaande auto op de rijbaan over het hoofd en raakte (video) deze. De klap viel uiteindelijk mee, maar het nieuwsbericht ging de wereld over.

De man claimde namelijk dat Tesla in een demonstratie stelde dat Autopilot een volledig autonoom systeem is. De autofabrikant oordeelde dat de man echter op moest blijven letten. Onderzoek wees uit dat de automobilist zijn handen niet aan het stuur hield toen het ongeval plaatsvond.

Toch lijkt Tesla terug te komen op het hele verhaal, schrijft Reuters. De termen “Autopilot” en de Chinese benaming voor “zelf-rijdend” zijn verdwenen van de Chinese site van Tesla. In een reactie zegt Tesla dat de aanpassingen niets met het ongeluk of de commotie hiervan heeft te maken. Volgens het merk wordt er continu gewerkt aan betere vertalingen voor de Chinezen en kan het dus voorkomen dat termen verdwijnen en later weer terugkomen. Toch is het op z’n minst opmerkelijk te noemen dat juist deze termen met betrekking tot autonoom rijden plots zijn verdwenen van de site van de autofabrikant.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.