Broodnodig, om de stekker van de Supercharger überhaupt in de Cybertruck te kunnen krijgen.

Het land van de onbegrensde mogelijkheden, waar the American dream nog altijd wordt gedroomd, is eveneens het land van de bijkans oneindig uitgedijde auto’s. De truck behoort tot de populairste voertuigtypes. Pickup trucks, maar dan van een hoogst onpraktisch formaat.

De Tesla Cybertruck valt zeker in die klasse. Deze ev is groot, zwaar, log en hoekig en is eenvoudigweg niet geschikt voor Europa. Een kleinere versie wordt overwogen. Zelfs in Amerika is het niet direct evident om overal terecht te kunnen met een Tesla Cybertruck.

Uit een bericht van Teslarati blijkt dat de Cybertruck speciale parkeerplaatsen krijgt bij Supercharger-stations. De vakken worden extra groot gemaakt. Dit blijkt uit een vergunningsaanvraag die Tesla heeft gedaan voor een Supercharger-station in Pasadena (Californië). Vanzelfsprekend gaat het om de Supercharger V3 die hier worden geplaatst, deze laatste generatie kan een vermogen van maximaal 250 kW leveren. Een waarde die door aanbieders van ultra-snelladers wordt overtroffen, Ionity plaatst bijvoorbeeld laders die goed zijn 350 kW. Niettegenstaande het feit dat er maar weinig ev’s zijn die met een dergelijk hoog vermogen uit de voeten kunnen.

Wanneer de Tesla Cybertruck zijn opwachting zal maken, is vooralsnog onduidelijk. Concurrent Rivian lijkt in ieder geval eerder te zijn met de R1T.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.