Geavanceerde software, die in staat is om de bestuurder van een Tesla Cybertruck van veel informatie kan te voorzien bij het trekken van een aanhanger.

Tesla Cybertruck

Eén van de redenen om voor een pickup truck of terreinwagen te kiezen is het enorm hoge trekgewicht. Het is probleemloos mogelijk om een grote kar, of eender welk ding van buitenformaat, aan de trekhaak te hangen.

Uiteraard is dat met een Tesla Cybertruck ook zeer goed mogelijk. Deze pickup belooft de nodige andere kwaliteiten te hebben. Een stevige bouw, vanzelfsprekende aanwezigheid van vierwielaandrijving, forse buitenmaten en een hoekig ontwerp verlenen de Cybertruck een onverzettelijk imago en maken inzet op iedere vorm van ondergrond mogelijk. De breedte blijkt uit te komen op 2,08 m. Het is evident dat de auto meer geschikt is voor Amerika dan voor Europa. Smalle wegen en kleine parkeerplaatsen behoren beslist niet tot het domein van deze pickup.

De hype rondom de presentatie van de Tesla Cybertruck is Nederland niet stilletjes voorbijgegaan. Hier te lande is het de vraag wat het kentekengewicht wordt en wat er aan laadvermogen overblijft. Het gecombineerde eigen gewicht en laadvermogen is voor personenwagens maximaal 3.500 kg, daarboven is een groot rijbewijs benodigd.

Het trekgewicht staat daar los van. Om het trekken van aanhangers gemakkelijker te maken is er een uitgebreide boordcomputer. Er kan informatie worden opgevraagd over het maximale acceleratievermogen (gewoon omdat het kan), het maximale remvermogen en bochtsnelheden die kunnen worden gehaald. Verder wordt advies uitgebracht over de ideale kruissnelheid, ook op hellingen. Zo is het mogelijk om zo efficiënt mogelijk te rijden en wordt actieradiusstress zoveel mogelijk uitgebannen.

De Tesla Cybertruck kan beschikken over forse accupakketten, het rijbereik ligt tussen de 400 en 800 kilometer. Wordt een forse last wordt getorst,dan zal daarvan minder dan de helft overblijven.

Tot slot, schijnwerpers op het dak van de Tesla Cybertruck behoren tot de standaarduitrusting. Om de aerodynamica is het bij Tesla’s pickup niet te doen en in het donker, in een quasi-uitgestorven buitengebied zal zoiets vast van pas komen. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.