Met de komst van de Model S heeft Tesla Motors een platform in huis waarop voortborduurt kan worden. De Roadster, de eerste auto van het merk, werd bijvoorbeeld nog gemaakt met behulp van een Lotus-chassis. Het is altijd de intentie geweest van Tesla om meerdere modellen op dit platform te baseren, waaronder een kleinere sedan die te vergelijken is met de BMW 3 Serie qua formaat.

Het model onder de Model S komt op zijn vroegst in 2015 op de markt. De styling zal een stuk gewaagder worden dan nu het geval is bij Tesla, zo gaf hoofdontwerper Franz von Holzhausen onlangs te kennen. De prijs moet in de Verenigde Staten rond de 30.000 dollar komen te liggen.

De naam blijft echter nog onbekend. Logisch is dat het eerste gedeelte simpelweg uit ‘Model’ bestaat aangezien daarmee de lijn van de Model S en Model X wordt voortgezet. In een AMA (Ask Me Anything) op Jalopnik gaf CEO Elon Musk gisteren echter een eerste hint naar de volledige naam, in een antwoord op een vraag suggereerde hij dat de EV mogelijk Model E zal heten. Bekijk het hele vraaggesprek hier.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.