Tesla Model S Superchargers Urmond
Op vakantie naar Turkije, zuid Italië, Griekenland, of wordt het toch een cultureel uitje naar Moscou? In 2016 moet het elektrisch allemaal haalbaar zijn met de Tesla Superchargers — in combinatie met een Model S gebouwd in Tilburg.

De afgelopen 3 maanden hebben de Superchargers (snelladers van Tesla) in Europa meer dan 11 miljoen kilometer aan elektriciteit geleverd, waarmee 1,13 miljoen liter benzine is bespaard. Deze aantallen moeten met een rap toe gaan nemen. Niet alleen stijgt de Tesla Model S sterk in populariteit, er worden steeds meer Superchargers geïnstalleerd. Hier kunnen Model S-rijders gratis hun accu opladen. Onderstaande kaart laat de locaties voor 2016 zien.

tesla kaart 2016

In Nederland hebben we er alvast één bijgekregen, en wel op het terrein van het Van der Valk Hotel in Urmond. Deze werd afgelopen vrijdag officieel geopend onder toezicht van vele enthousiaste fans.

Tweede vestiging in Tilburg

Omdat de productie van de Model S in de Verenigde Staten flink wordt opgeschroefd en de vraag naar de EV in Europa net zo hard stijgt, krijgt ook de Nederlandse assemblagehal in Tilburg meer werk op het bord geschoven. Omdat er meer ruimte nodig is om dit allemaal te bolwerken, wordt er begin 2015 een tweede vestiging geopend in Tilburg. Deze nieuwe hal is 43.000 vierkante meter groot. Naar verwachting zal ook de Model X hier worden geassembleerd.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.