Tesla Motors presenteert hun Model S en SuperCharger op de IAA in Frankfurt.

Na de eerste Europese leveringen van de Model S in augustus voor Noorwegen – gevolgd door Duitsland, België, IJsland, Luxemburg, Nederland, Spanje en Zwitserland – is de IAA een belangrijk platform om de Model S aan Europa te tonen. CEO Elon Musk:

De focus van de Model S op design, engineering en prestaties maakt hem zeer geschikt voor de Europese markt. Dit jaar is er nu al één van een enorme groei en uitbreiding door Europa voor Tesla en de Model S. Voor het einde van het jaar zullen onze Europese operaties nog verder worden uitgebreid, met nieuwe winkels en service centras in onder andere Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart, Berlijn, Paris, Cote d’Azur/Provence, Stavanger, Wenen, Amsterdam, Basel, Genève, Rotterdam, Arnhem, Stockholm en Londen.

Op hetzelfde moment dat de Model S de Europese wegen betrad, startte Tesla hun SuperChargers in Europa, waaronder één op de IAA. Tesla SuperChargers zijn in staat een Model S 20 maal sneller te laden dan doorsnee laadpalen. SuperChargers laden een accu voor de helft in 20 minuten met 120 kW gelijkstroom.

Tesla’s eerste netwerk van Europese SuperCharger-stations opende eind augustus in Noorwegen. Meer Europese routes worden geopend in de komende maanden, zodat de Model S binnen zijn range van 480 km moet kunnen laden. Tegen het eind van 2014 moeten alle Duitsers, Nederlanders, Zwitsers, Belgen, Oostenrijkers, Denen en Luxemburgers binnen een straal van 320 km van een SuperCharger-station wonen. Voor Engeland, Wales en Zweden geldt dezelfde afstand voor 90 procent van de bevolking.

Bekijk HIER de promovideo van de Europese SuperCharger-uitbreiding.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.