Tesla is in juni officieel begonnen met de productie en de levering van de Model S. Met geheven hoofden keek de directie destijds toe hoe de eerste exemplaren van de Model S – uitgerust met het 90 kWh-pakket wat in theorie een range van 480 km geeft – de fabriek verlieten. Het merk was daarmee officieel op weg om dit jaar 5.000 auto te fabriceren. Nu het einde van 2012 nadert is er nog een lange weg te gaan voor de piepjonge autofabrikant uit Silicon Valley.

De productie van de Model S zat voorheen op ongeveer 40 auto’s per werkweek. In een interview met CEO Elon Musk is te horen dat dit inmiddels is opgelopen naar 80 stuks per week. Via Twitter liet de CEO weten dat het productieteam nu honderd ‘bodies’ per week maakt, begeleid door een foto waarop nummer 396 in de Fremont-fabriek in Californië te zien zou zijn.

Met nog ongeveer 13 weken te gaan in 2012 zal de productie flink moeten worden opgeschroefd om aan het beloofde aantal te komen. Gemiddeld moet er er elke week ruwweg 350 Model S’en geproduceerd worden om dit aantal te halen.

In het interview gaf Musk aan dat de vraag naar de Models, die begin 2013 ook in Nederland leverbaar is, gestaag toeneemt. Bekijk de beelden hier.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

ik heb hem in californie op de weg gezien, en in de showroom uitvoerig bekeken.
ik ga zodra er een beschikbaar is in nederland direct een testrit maken.
ziet er fantastisch uit. BMW en audi mogen zich zorgen gaan maken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.