Tesla bouwt gigantische batterijopslag in Californië
Grote stappen snel thuis!

Tezamen met AES en Altagas heeft Tesla drie uit de kluitengewassen energieopslagen gebouwd in het zuiden van Californië. Deze opslagen hebben samen een capaciteit die overeenkomt met 15% van de totale hoeveelheid accucapaciteit die vorig jaar op de hele wereld werd geïnstalleerd! Aanleiding voor het plaatsen van deze giga-accu’s was een aardgaslek in 2015 te Los Angeles.

Alles bij elkaar stond de faciliteit in slechts drie maanden tijd overeind, al moeten we erbij vermelden dat er 24 uur per dag aan werd doorgewerkt. In totaal bedraagt het vermogen maximaal 30 MW per faciliteit. Het belang van dergelijke opslagfaciliteiten valt lastig te onderschatten. Bronnen van groene energie kennen zekere piekmomenten die met behulp van accu’s kunnen worden opgevangen.

De komende tien jaar wel Tesla maar liefst 15 gigawatt aan opslagcapaciteit realiseren. (via: Bloomberg)


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Tesla wil zelfs 15 GWh per jaar accu’s voor stationaire opslag te produceren in de Gigafactory als deze volledig klaar is. Dit was overigens de initiële projectie, want inmiddels denkt Tesla de productie in deze fabriek nog hoger te maken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.