Tesla Autopilot
Wat kan de Autopilot wel en wat kan die niet? Dat lijkt de grote vraag te zijn.

Alle automerken zijn bezig met autonoom rijden. De gedachte is dat de chauffeur op een zeker moment overbodig is. Het lijkt erop dat de auto een soort tussenvorm krijgt die het midden houdt tussen de traditionele auto en het openbaar vervoer. Wanneer het over de zelfrijdende auto gaat is de naam Tesla nooit ver weg. De Autopilot kan behoorlijk veel en is goed in staat om de auto veilig over snelwegen te loodsen. De ontwikkeling gaat immer voort en het einddoel was altijd volledig autonoom rijden.

Voorheen was Full Self Driving Capability dan ook als optie verkrijgbaar, nog bovenop de Enhanced Autopilot. Maar plots is Tesla gestopt dit te verkopen. Het zou volgens Elon Musk leiden tot teveel verwarring. Een Tesla is geen autonome auto en het lijkt erop dat dit voorlopig ook niet staat te gebeuren. Misschien is het wederom een buitensporig hoog ambitieniveau dat Musk parten speelt.

Een autonome auto aanbieden is mooi, maar dat moet natuurlijk ook waar kunnen worden gemaakt. (Via: businessinsider.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.