Tesla Gigafactory
Waar in Europa zal Gigafactory 4 uiteindelijk worden gebouwd?

Het is iets dat al meerdere jaren speelt. Waar in Europa komt Gigafactory 4 te staan? De beslissing wordt aan het einde van dit jaar genomen, dan hebben we eindelijk het verlossende woord. In 2021 moet de fabriek gereed zijn. Mededelingen hierover zijn gedaan tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Talloze mogelijke locaties hebben de revue al gepasseerd. De voormalige Saab-fabriek in Zweden (die het niet wordt aangezien daar de Sono Sion zal worden geproduceerd), Duitsland of toch Nederland. Telkens was het een vage notie van wat zou kunnen zijn, waarbij nooit duidelijk werd of loze roddels aan de oorsprong lagen. Uiteraard heeft Nederland een vrij stevige positie, aangezien er momenteel al Tesla’s worden geassembleerd in Tilburg. Anders kan er hier te lande alsnog worden geprofiteerd van de Europese productie, qua dienstverlening gebeurt er namelijk al veel. Bovendien blijft de Tesla Model 3 onverminderd populair, in Nederland was het in juni maand zelfs de best verkopende auto.

Buiten Amerika is er ook een Tesla Gigafactory in Shanghai, naar verwachting komt er een accufabriek in Indonesië. De expansie zet voort. (Via: teslarati.com)

Beeld: Tesla Gigafactory zoals die in de VS verrijst


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.