Tesla Model S
Automatisch vooruit en zonder in te hoeven grijpen ook weer tot stilstand komen. De Autopilot van Tesla wordt steeds geavanceerder.

Hoe meer veiligheid, hoe beter. Het is bepaald geen verkeerde gedachte dat er ook hard geremd kan worden, als er met geactiveerde Autopilot één of meerdere momenten van onoplettendheid zijn. Want wanneer de rijassistent de taken van de bestuurder overneemt, ligt afleiding op de loer. Automatic Emergency Braking was al actief in de schaduwmodus, maar zal volledig actief worden.

Tesla is begonnen met het updaten van de software, om de noodremfunctie volledig te laten werken. Dat geldt uitsluitend voor auto’s met de meest recente hardware, bovendien is 80 km/u (50 mp/u) de maximumsnelheid voor een automatische noodstop. Aan verbetering wordt gewerkt, uiteindelijk moet de functie ook op hogere snelheden gaan werken.

De noodremfunctie is in de afgelopen jaren fors verbeterd, mede dankzij de komst van nieuwe radartechnologieën. Het streven van Tesla blijft dat de auto op termijn geheel zelfstandig van stad naar stad rijdt, zonder dat menselijk ingrijpen nodig is en er aandacht besteed hoeft te worden aan zoiets futiels als parkeren. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.