Tesla Model X
De autofabrikant scoort matig.

Het Amerikaanse Consumer Reports heeft diens jaarlijkse lijst gepresenteerd. In de 2017 (in de VS denken ze altijd een jaartje vooruit) betrouwbaarheidslijst omtrent automerken bungelt Tesla behoorlijk onderaan.

De lijst bestaat uit 29 merken en Tesla staat op plek 25. Alleen Dodge, Chrysler, Fiat en RAM scoren nog slechter dan de fabrikant van elektrische auto’s. Vorig jaar stond Tesla ook op nummer 25. Er is dus niets veranderd of verbeterd volgens de Amerikaanse consumentenorganisatie. Zoals vanouds staan Lexus en Toyota op nummer één en twee. Hekkensluiter van de top drie is Buick, die dit jaar van plaats vier naar plaats drie kruipt.

De problemen omtrent de Model X hebben niet bijgedragen aan betere betrouwbaarheid. De elektrische SUV van Tesla wordt sinds dit jaar op grote schaal geleverd, maar het model bleek kinderziektes te hebben. Diverse updates werden uitgerold om de problemen te fixen, maar hierdoor scoorde Tesla uiteraard niet beter in de kritische test van de consumentenorganisatie.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ben benieuwd of je het rapport zelf ook gelezen hebt of voor t gemak gewoon gekopieerd hebt van andere sites.
Ten eerste scoorde de model s nu niet meer slecht.
Bovendien is het onderzoek in het voorjaar gedaan en is het een puur telefonische enquete. Dus van de model x waren de eerste auto’s net uitgeleverd, inderdaad met flink veel kinderziektes.

De Model X uit het begin heeft het wel een beetje verpest. Intussen klopt het allemaal wel maar de schade is al gedaan.

Gelukkig zijn de klanten wel lyrisch over hun wagens en de service want Tesla lost het altijd wel netjes op.

Kinderziektes zijn begrijpelijk, zeker voor een nieuw merk. Maar het zal niet te lang mogen duren. Het zou niet het eerste merk zijn dat onderuit gaat aan een crappy imago, zelfs als de problemen al helemaal opgelost zijn.

Wordt vooral heel bedreigend moest Toyota en Lexus plots een modellenoffensief beginnen specifiek gericht op Tesla. Als Tesla tegen dan z’n imago niet heeft opgepoetst, kan het sprookje snel gedaan zijn…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.