Terberg Leasing sluit een sponsorovereenkomst met Solar Team Eindhoven voor de bouw van de eerste gezinsauto op zonne-energie. De productie van de auto maakt onderdeel uit van de World Solar Challenge die op 6 oktober van dit jaar van start gaat in Australië.

22 topstudenten van de TU Eindhoven leggen in 2013 een jaar lang hun studie neer om gezamenlijk een gezinsauto op zonne-energie te bouwen en mee te doen aan de World Solar Challenge in Australië. Het onderdeel ‘cruiser’ is geheel nieuw binnen de World Solar Challenge. In de cruiserklasse worden de solarauto´s niet alleen op snelheid beoordeeld maar ook op het aantal vervoerde personen, de externe energiebehoeftes en het gebruiksgemak. André Snoeck van Solar Team Eindhoven: “Wij zijn de eerste in Nederland die een gezinsauto bouwen op zonne-energie en voor zover we weten, wereldwijd de eerste gezinsauto voor 4 personen op zonne-energie. Door iets te ontwikkelen voor alledaags gebruik dragen we bij aan een duurzame wereld voor ons allemaal.”

De sponsorovereenkomst maakt voor Terberg Leasing onderdeel uit van de ambitie om in 2015 de meest innovatieve en duurzame leasemaatschappij van Nederland te zijn. Het radicaal nieuwe ontwerp staat nu helemaal klaar in een 3D-tekening en een dezer dagen wordt met de productie gestart. André Snoeck van Solar Team Eindhoven: “Wij zijn heel blij met Terberg Leasing. Er werken veel mensen met een liefde voor de techniek en de auto. We spreken dezelfde taal en hebben ook dezelfde ambitie als het om duurzaamheid en innovatie gaat. Daarnaast is financiële steun onmisbaar voor ons. Andere sponsors helpen met bijvoorbeeld materialen en voor de particulieren en kleine bedrijven hebben we de Solar Miles. Zo gaan wij die 3.000 kilometer winnen.”


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat is de voorkant van die schets? 😉

@autoblogger: De vorm heeft wel weg van een vleugel. Laat het nu de bedoeling zijn om op de grond te blijven. Je zult dus wel tegen de achterkant aankijken 😉

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.