vrachtwagens
Vanaf 1 september 2014 wordt er bijna 12 miljard euro beschikbaar gesteld voor een beter vervoersnetwerk waarbij duurzame technologieën worden toegepast.

Bij duurzame technologieën kan worden gedacht aan schonere brandstof voor de scheepvaart (LNG), de aanleg van een infrastructuur van oplaadpunten voor elektrisch vervoer of verbetering van verkeersgeleidingssystemen. Willen bedrijven meer kans maken op een Trans-European Network Transport (TEN-T)-subsidie, dan moeten zij nu al aan de slag, benadrukt Lambert Smeets, adviseur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Onze oproep is bovendien: heb je al een idee, laat het ons weten. Wij kunnen de aanvragen begeleiden, geven advies en brengen bedrijven in contact met de juiste mensen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld lobbytrajecten uitzetten in Europa. Op het moment van publicatie van de oproep kan dat niet meer.

De werkprogramma’s voor de TEN-T-subsidies zijn inmiddels gepubliceerd. “Hierin staat meer informatie over de prioriteiten, de verdeling van de gelden en de eisen waaraan de projectvoorstellen moeten voldoen”, licht Smeets toe. Een andere voorwaarde is dat de projectvoorstellen moeten passen binnen het binnenlandse beleid. “Het ministerie van Infrastructuur en Milieu moet haar handtekening zetten onder de subsidieaanvraag.”


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.