Dit jaar zal Toyota minder auto’s in Duitsland kunnen verkopen dat origineel het plan was. De reden is dat zij de vraag naar hybrides niet bij kunnen benen.

Toshiaki Yasuda, hoofd van Toyota Duitsland, vertelde Handelsblatt dat het doel van 80.000 auto’s dit jaar niet haalbaar zal zijn. De voorspelling is dat de autoverkopen op 78.000 stuks blijven hangen.

De schuld ligt bij de langzame levering van accupakketten vanuit Japan. Hybride auto’s vormen ongeveer 40 procent van de verkopen, maar de werkelijke vraag ligt volgens Yasuda eerder rond de 60 procent. Desondanks zijn de wachttijden voor een hybride Prius, Auris en Yaris afgenomen van zes tot negen maanden naar drie tot vier maanden.

De verkoop van Toyotas in Duitsland daalde met 9 procent in de eerste 10 maanden naar 62.009 stuks, goed voor een marktaandeel van 2,5 procent.

Om aan de wereldwijde vraag voor hybride auto’s te kunnen voldoen, slaan Toyota, Changshu Sinogy Venture Capital en Primearth EV Energy de handen ineen om in China extra accu’s te produceren. De nieuwe fabriek zal in 2015 in gebruik worden genomen.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.