Ronduit opmerkelijk nieuws. De productie van de Jaguar i-Pace zou tijdelijk zijn gestaakt wegens een tekort aan accupakketten.

Jaguar i-Pace

Iedere fabrikant die monter begint met de productie van ev’s lijkt er vroeg of laat mee te kampen, een tekort aan accupakketten. De paar grote toeleveranciers die accupakketten produceren kunnen de vraag niet aan, wat uiteraard mede van doen heeft met de immer rijzende populariteit van elektrische auto’s.

Het heeft ertoe geleid dat de productie van de Jaguar i-Pace tijdelijk zou zijn gestaakt, terwijl er vorig jaar nog 18.000 exemplaren zijn geproduceerd. De auto is een behoorlijk succes en staat zelfs symbool voor het nieuwe Jaguar, aangezien binnen het merk stevig wordt overwogen om brandstofmotoren vaarwel te zeggen ten faveure van elektrische aandrijflijnen.

De Jaguar i-Pace wordt geproduceerd door Magna Steyr in de Oostenrijkse plaats Graz. De accupakketten worden geleverd door LG Chem. Wanneer de onderdelenvoorziening weer op orde is en de productie kan worden hervat is onbekend.

Over de productie van twee van de grote concurrenten, de Audi e-tron en Mercedes EQC doen wisselende verhalen de ronde. De beide suv’s worden in ieder geval niet in enorme aantallen geleverd. Het lijkt zo eenvoudig nog niet om probleemloos elektrische auto’s te bouwen. (Via: thetimes.co.uk)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.