De Chevrolet Volt die onlangs vlam vatte na een botsproef houdt de gemoederen aardig bezig in autoland. Vanwege het incident, dat nog steeds wordt onderzocht door de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), zorgt ervoor dat GM een aantal wijzigingen zal doorvoeren in de Volt.

Minder verkocht dan verwacht
Het plan van Chevrolet om in 2011 tienduizend stuks van de Chevrolet Volt aan de man te brengen gaat waarschijnlijk niet meer lukken. Ze zullen dit jaar uitkomen op iets meer dan 6.000 verkochte units. Volgend jaar moet de productie echter weer flink aantrekken. Chevrolet heeft voorspeld dat ze in 2012 60.000 Volt’s zullen produceren. Driekwart daarvan is bestemd voor de thuismarkt in Amerika.

Nadat de testauto bij het NHTSA in de fik vloog werd een grootschalig onderzoek ingesteld. Nog eens drie Volt’s werden bij wijze van experiment gecrasht en twee daarvan vertoonde problemen met de batterij. Eén exemplaar vatte vlam en bij de andere begon het accupakket te roken en werden vonken waargenomen. Direct na het eerste incident kwam Chevrolet met een verklaring dat men na een ongeluk het accupakket moest ontdoen van accuzuur en de spanning er af moest halen. Dit wordt bij de nieuwe Volt-accu’s meegenomen in het design.

Chevrolet koopt je Volt terug
CEO Dan Akerson heeft tegenover de The Associated Press verklaard dat GM (het moederconcern van chevrolet) bereidt is om Volt’s van verontruste eigenaren terug te kopen. Eerder maakte het bedrijf al bekend dat ze bij een eventuele terugroepactie, gratis een ander GM-procuct ter beschikking stellen voor hun klanten. Wat de voorwaarden zijn van de terugkoop-actie moet nog bekend worden gemaakt.

Opel Ampera loopt géén vertraging op
Diverse Amerikaanse media maken melding dat de Volt-problematiek voor een vertraging van de Opel Ampera-introductie zal zorgen. Dat is echter niet het geval, in Nederland staat de introductie gepland voor 10 december en die datum wordt niet gewijzigd, aldus Opel Nederland tegenover Groen7. De Ampera is de evenknie van de Volt, meer info in dit artikel.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.