Harley Davidson LiveWire
Eerder is er al wat meer onthuld over de Harley Davidson LiveWire, maar nu zijn ook de specificaties van de motorfiets bekend.

De Harley Davidson LiveWire is de eerste volledig elektrische motor van de illustere motorbouwer uit Amerika, traditionele plofgeluiden blijven dus uit. Dat is nogal een verandering. Eerder wisten we te melden dat de vanafprijs zo rond de 30.000 euro komt te liggen.

Maar ook in geval van een motorfiets die hoofdzakelijk is bedoeld om te toeren, is het fijn voldoende vermogen beschikbaar te hebben. Niettegenstaande het feit dat een elektromotor in staat is om vrijwel onmiddellijk alle vermogen af te geven. Welnu, de Harley Davidson LiveWire levert 78 kW (106 pk) en een koppel van 116 Nm. Daarmee worden prima prestaties aan de dag gelegd. De standaardsprint naar 60 mijl per uur, ofwel 96,6 kilometer per uur, wordt geslecht in 3 seconden. Om te sprinten van 96,6 km/u naar 128,7 km/u (in mijlen van 60 mp/u naar 80 mp/u) volstaat 1,9 seconde. Niet veel meer dan een vingerknip.

Opladen gaat via een gewoon stopcontact, of onderweg met een CCS-snellaadaansluiting. Opladen duurt hiermee niet langer dan een uur. Wat aan de ruime kant is, aangezien het accupakket een bruikbare capaciteit heeft van 13,6 kWh. Het is onduidelijk of er ook gebruik kan worden gemaakt van een type 2-stekker, maar dat lijkt geen onlogische gedachte. De kleurkeuze is niet nodeloos gecompliceerd: de elektrische motorfiets is verkrijgbaar in zwart, oranje en geelgroen. Verder zijn moderniteiten als een tft-informatiescherm, bluetooth voor de obligate telefoonkoppeling en led-verlichting aanwezig.

De levering begint nog dit jaar, eerst in de Verenigde Staten, dan Canada en achtereenvolgens is Europa aan de beurt. In 2021 is er sprake van volledige beschikbaarheid.

Harley Davidson LiveWire detail

Harley Davidson LiveWire motorblok


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.