Taxivloot bestaande uit Mirais
Vernieuwende techniek voor archetypische veelrijders. Dat kan veel goeds betekenen voor de acceptatie van auto’s met een brandstofcel.

Het gaat om een vrij behoorlijke toevoeging aan het wagenpark, niet minder dan 35 stuks van de Toyota Mirai zullen er worden ingezet door taxibedrijf Noot. Deze auto’s zullen worden gebruikt voor aanvullend vervoer in de gemeente Den Haag. Jaarlijks maken er in voorgenoemde stad 15.000 mensen gebruik van deze vorm van vervoer.

Dat er waterstofauto’s worden ingezet berust niet op louter toevalligheid, want uiteraard maakten duurzaamheidseisen deel uit van de aanbesteding. Den Haag verordonneerde CO2-neutraal vervoer. Voor de verandering is de keuze nu eens niet op elektrische taxi’s gevallen, waarbij het uiteraard helpt dat er over enige maanden waterstof kan worden getankt bij een tankstation aan de Binckhorst in Den Haag.

Bij Jan-Christiaan Koenders, directeur bij Toyota-importeur Louwman & Parqui, overheerst tevredenheid: “Toyota voert een krachtige langetermijnvisie uit naar nul emissies. Zo introduceerden we als eerste de zelfopladende hybride-auto én de eerste elektrische brandstofcel sedan ter wereld. We zijn trots dat Den Haag de allereerste Nederlandse gemeente is met een taxivloot op waterstof met de inzet van 35 Toyota’s Mirai. We prijzen Noot Personenvervoer voor hun drive om het WMO-vervoer met onze waterstoftechnologie te realiseren. Dit is een belangrijke mijlpaal in de energietransitie.”

Maar intussen is een van de grote vragen wel degelijk met wat voor volledig elektrische auto’s de gewaardeerde bouwer van hybrides zal komen. De plannen zijn er, want Toyota beweegt eindelijk weg van de vrij rigide keuze voor hybride en waterstof. Het merk lijkt er niet langer aan te kunnen ontkomen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik ben benieuwd hoe het ze zal vergaan…

Immers, de prijs per kilometer op waterstof is een veelvoud aan gewoon batterij elektrisch, verder kost een tankstation een enorm vermogen en heeft het vanwege die enorme druk maar heel beperkte capaciteit.

Vind het prima dat ze het proberen maar vermoed dat ze óf niet weten wat het kost óf dat ze het niet zelf betalen… of beide.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.