Vanaf vandaag rijden in Amsterdam, Amstelveen en Schiphol 100% elektrische taxi’s TAXI-E (spreek uit ‘taxie’) start met twintig Nissans Leaf. Deze zijn onder meer uitgerust met Wi-Fi aan boord en een tablet-PC.

Initiatiefnemers zijn de financieel-economen Edvard Hendriksen en Ruud Zandvliet. Zandvliet: “De Amsterdamse taximarkt biedt een prachtkans voor milieu- en budgetvriendelijk elektrisch vervoer. Nergens in Europa zijn taxi’s zo duur als in Amsterdam. Daarnaast voldoet de Amsterdamse luchtkwaliteit niet aan Europese normen. De stad heeft tot 2015 gekregen om de kwaliteit te verbeteren. Verkeer is de belangrijkste bron van luchtvervuiling. Rijden in de stad betekent veel remmen, wachten voor verkeerslichten en optrekken. Elektrische auto’s kunnen dit veel efficiënter. Een taxi rijdt 19x meer kilometers dan een reguliere auto en stoot 35x meer schadelijke stoffen uit. Investeren in schonere taxi’s is daarom zinvol en draagt bij aan een schonere stad voor bewoners en bezoekers. Door onze taxi’s zien en ervaren honderdduizenden mensen straks de voordelen van elektrisch rijden.”

TAXI-E zet in op hoge service, dat betekent onder meer schone frisse auto’s, betalen met pin en creditcard en net geklede chauffeurs die de deur open houden voor hun passagiers. Een TAXI-E kan telefonisch en via de site besteld worden. In 2012 komt er een app beschikbaar waarmee gereserveerd kan worden. TAXI-E rijdt naar eigen zeggen altijd op de meter en werkt met maximum prijzen van en naar Schiphol.

TAXI-E laadt met 100% groene stroom van Greenchoice via een eigen laadinfrastructuur die ook aan derden beschikbaar wordt gesteld. ‘s Nachts worden auto’s regulier opgeladen, overdag met snelladers.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.