continental taraxagum
Apollo Vredestein en Bridgestone gingen hen voor, maar nu zal ook Continental banden gaan maken van rubber vervaardigd uit paardenbloemen.

Op de International Motor Show (IAA) in Hannover zal Continental hun eerste testbanden presenteren, gemaakt van een nieuw materiaal dat zij Taraxagum noemen. De naam is afgeleid van de botanische naam van de paardenbloem, taraxacum. Het natuurlijke rubber in het profiel van de band is volledig vervangen met het duurzame goedje.

De band is tot stand gekomen na een jarenlange samenwerking met het Fraunhofer Instituut, het Julius Kühn-Instituut en plantenkweker Aeskulap GmbH. Om het meeste uit de oogst van de sterke, Russische paardenbloem te kunnen halen, is er gekozen voor een winterband, omdat deze (normaliter) een grote hoeveelheid natuurlijk rubber bevatten. Continental is van plan om paardenbloemrubber te industrialiseren en in productie te nemen in de komende 5 tot 10 jaar. In de tussentijd zullen de banden grondig worden getest om geen enkel compromis te maken op het gebied van prestaties.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.