Alle exploitanten van aardgas in Nederland hebben een convenant ondertekend waarin staat dat zij voor 100 procent overstappen op Groengas.

Tijdens de openingsdag van Ecomobiel 2011, de grootste vakbeurs voor duurzame mobiliteit in Nederland, overhandigden Romeo Malizia, COO van Ballast Nedam, en oud-Tweede Kamerlid en directeur Publieke Zaken van OrangeGas Mei Li Vos het convenant aan minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Met de overhandiging maken de exploitanten van aardgas duidelijk dat overheidssteun voor de Groengas-sector van essentieel belang is.

Pelle Schlichting van GroengasMobiel laat weten: ‘De doelstelling van de exploitanten om in 2014 voor 100 procent Groengas te leveren, is haalbaar. De komende jaren komt er een groot aantal nieuwe productie-installaties bij, waardoor er veel meer Groengas beschikbaar komt. GroengasMobiel ziet dat de private sector en ook lokale overheden er hard aan werken om de Groengas-markt groter te maken. De steun van de overheid is echter van essentieel belang om dit te laten slagen.’

Zowel GroengasMobiel als de exploitanten wijzen minister Schultz van Haegen in het convenant op de risico’s van de geplande accijnsverhoging voor Groengas van 19 cent per kilogram. De overheid dreigt met de accijnsverhoging een barrière op te werpen voor het rijden op Groengas. Waar het elektrisch rijden als doorbraaktechnologie fiscaal is ontzien, geldt dit niet voor Groengas. En dat terwijl er ook op dit vlak veel ontwikkelingen plaatsvinden. Bovendien is Groengas een duurzaam product van eigen bodem. De overheid dient Groengas dan ook dusdanig te fiscaliseren dat het net dat zetje in de rug krijgt dat het nodig heeft om definitief door te breken.


Meer lezen over: , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.