Total Nederland komt de early adopters van elektrische auto’s tegemoet en gaat bij steeds meer van haar tankstations oplaaadpunten aanbieden. Deze week is het eerste ´Plug to Drive´- snellaadpunt in amsterdam in gebruik genomen.

De Total-vestiging aan het Stadionplein in de hoofdstad is de eerste uit een reeks van zeven tankstations waar elektrische auto’s binnenkort aan de snellader gehangen kan worden. En vooral dat laatste is belangrijk. Waar een gemiddele EV ongeveer acht uur aan de 220 Volt-lading moet voordat de batterijen weer vol zijn, kan middels een snellader in korte tijd 80 procent van het accupakket worden gevuld. Gemiddeld duren deze laadsessies 30 minuten.

Voor het afrekenen van de stroom heeft Total een Plug tot Drive-prepaid card ontwikkeld. De kosten voor het opladen worden afgerekend in eenheden van 10 minuten oplaadtijd. Mocht iemand zich afvragen wat de specificaties van Total’s snellaadpaal zijn: de paal levert gelijkstroom (DC400V/125A) volgens het Japanse protocol ChaDeMo en is voorbereid op het snelladen met wisselstroom (AC driefasig 400V/63A).

De volgende Total-vestigingen die aan de beurt zijn voor e-power bevinden zich in de regio van Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Ook in Frankrijk, België en Duitsland is Total bezig met het implementeren van snelladers, geheel volgens de wens van Nissan.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.